3 September 2015

Past

Everyone has their own past including bad and good memories. Kisah silam. You have gone through a lot until you become who are you today. Banyak kau belajar. Baik buruk. Daripada kau tak tahu apa pun tentang sesuatu sampai kau tahu sesuatu sama ada baik atau buruk benda yang kau belajar tu, itu masa silam kau. Daripada kau tak pernah kenal langsung benda yang tak elok sampailah kau tahu apa tu, itu kisah silam kau. Daripada kau tak pernah kenal seseorang, sampailah kau kenal orang tu, itu kisah silam kau. Daripada kau tahu benda tu salah tapi kau tetap butakan mata, itu kisah silam kau. Everyone might care about masa silam kau, but you dont have to worry. Masa silam is masa silam. Baik buruk masa silam kau, tetap masa silam. The most important thing now is, belajar. Belajar balik daripada kisah silam. Belajar balik kena erti kehidupan. Tak mudah dan tak susah. All you have to do is go back to HIM. You might face many obstacles untuk sampai ke tahap yang lebih baik, but please do not give up. Kadang masa silam banyak ganggu and menghantui fikiran sampai kadang kau rasa kau lah manusia yang tak berguna dengan banyak dosa. Kadang kau takut nak rapat dengan orang sebab masa silam kau. And sometimes you keep wondering "why I do that?" "Why I do this?" "what happen to me before?" " am i crazy?" Know that you have the intention to be a better person. Korek lagi. Mungkin ada yang tersembunyi dalam diri. Yang lebih baik daripada sebelum ni. Tatkala kau sibuk kejar cinta manusia, kejar harta benda, kejar kesenangan, ingatlah yang kau mungkin telah abaikan Dia. Tak semestinya kau perlu perubahan yang drastik. Tak guna mendadak kalau tidak berkekalan. Sedikit sedikit lama lama menjadi bukit 😀 Teruskan niat to be a better version of you. Kisah silam jadikan teladan buat masa depan. Lupakan cinta manusia sementara. Kejarlah cinta Allah yang sentiasa. Fighting!
#GoSeptember
Post a Comment
HAK MILIK BIHAQ